Türkiyenin her yerine siparişlerinizin toplam nakliyesi 4.5 TL'yi geçmez.(50 TL üzeri siparişlerinizde nakliye 0 TL'dir). Kapıda ödeme tercih edilirse miktarına bakılmaksızın, + 4.5 TL kargo ücreti alınır. Havale veya kredi kartı ödemelerinizde bu ücret alınmaz. Türkiye'nin her yerine engeç 48 saat içerisinde teslimat yapılır. Belde ve küçük ilçelere bu süre birkaç gündür. En küçük ve en büyük siparişleriniz itina ile gönderilir

Susam Yağı 250 ml


17.95 TL KDV dahil



Kendini halsiz hissedenlere.. Taze çekilmiş Susam Yağı... Cam şişede...


Taze çekilmiş Susam Yağı... Cam şişede...

SUSAM YAĞI

Yağın yapısında değerli doymamış yağ asitlerinden %35-50 oranında Linoleik asit (Omega-6) ve yine aynı oranlarda Oleik asit (Omega-9) bulunmaktadır. Beraberinde bulunan doymuş yağ asitleri ise Palmitik asit ve Stearik asittir. Susam tohumu (Sesami semen) Lignan’larca zengindir. Yapısında bulunan diğer önemli maddeler ise kuvvetli bir antioksidan olan Sesamol ile Sesamin, Steroller ve E Vitaminidir. Farmasötik, nütrasötik ve kozmetik amaçlı kullanılacak susam yağının, kavrulmamış susam tohumlarından soğuk pres tekniği ile elde edilmiş olması büyük önem taşır. Fonksiyonel gıda olarak kullanıldığı kayıtlıdır. Yağın Lesitin içermesi beyin ve sinir hücrelerinde yararlanım sağlar. Lesitin, Oleik asite ve Linoleik asite bağlı konumdadır. Susam yağının içeriğindeki Sesamol, Sesamin ve Sesamolin maddeleri antioksidan etkiye sahiptir.
Ayrıca, Müshil ve Laksatif amaçla; günde bir defada 50 gr susama eşdeğer 1,5 çorba kaşığı kullanılır. Cildi besleyici amaçlı ve çözücü olarak bazı preparatların terkibinde kullanılır. Susam yağının Ayurvedik uygulamalarda yaygın bir kullanımı vardır. Masaj yağı olarak da başta aromaterapide olmak üzere kullanılmaktadır. Bazı eklem problemlerinde, düzenli uygulanması durumunda ağrıyı azalttığı bilinmektedir.
Bunun yanında, artroz ve kireçlenmelerde eklemlerin yumuşatılmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Yağın büyük oranda Oleik asit (Omega 9) taşıması, ışığa karşı toleransı arttırmaktadır. Susam yağı, antioksidan maddelerin de katkısı ile güneş ışığındaki UVA ve UVB‘den büyük oranda koruma sağlar. Yağın içeriğindeki doğal güneşten koruma faktörü SPF 45’ e eşdeğerdir. Bu nedenle kaliteli güneş yağlarının terkibine de girmektedir. Böylece sağlıklı bronzlaşma elde etmek mümkün olabilmektedir.
Susam yağının bilinen özelliklerinden bir diğeri de endoderm tabakası üzerindeki hızlı, onarıcı etkisinden dolayı yanıklarda başarıyla kullanılmasıdır. Susam yağının en büyük özelliği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lesitin açısından çok zengin olmasıdır. Ancak bu maddeleri bozulmadan elde edebilmek için susam yağının kavrulmaması, sıcak su ile temas etmemesi ve ısıdan mümkün olduğunca korunması gerekir.
Kalsiyum, potasyum, fosfor, B vitamini ve demir de taşıyan susam tohumları kolestrolsüz bir besin olma özelliğini taşıyor. Muhtelif cilt sorunlarını ve mantar enfeksiyonlarını engelleyebildiği gibi doğrudan saç diplerine ve tırnaklara sürülür. Günde 1 tatlı kaşığı içilerek güçlenmeleri ve beslenmeleri sağlanabilir. Bu kullanış özellikle kepekli, maya ve mantar enfeksiyonlu saçlarda ve kalsiyum ile vitamin eksikliği nedeniyle bozulmuş tırnaklarda çok iyi geldiği , susam yağının cildi güneşten koruma etkinliği çok yüksek olduğu, yağı ayrıca en ünlü masaj yağı olduğu söylenir.
Ağız yaralarında Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir.
Susam yağı lüks kaliteli sabunlarda, kremlerde, losyon ve şampuanlarda kullanılır.ayrıca Tonik, hafif laksatif, idrar söktürücü, besleyici, gaz giderici, yatıştırıcı, afrodizyak.özeliğine de sahiptir.
Kadınlar da ve erkekte özellikle yaşlanmayla birlikte gelişen kemik yoğunluk azalmasını (Osteoporoz), içerdiği organik kalsiyum tuzları nedeniyle onarabilir. Eklem orunlarında yine doğrudan ya da başka ilaçlarla karışım halinde masaj uygulanması yoluyla ağrıyı azaltabildiği gibi, eklem sertleşmeleri (artrozlar, kireçlenmeler) ve oynatıldığında ses çıkartan eklemleri yumuşatıp, güçlendirebilir.
Taşıdığı doğal lesitin, hem antioksidan maddelerin, hem de yağa eklenen diğer maddelerin ciltten kolayca ve derinlere kadar emilmesini sağlar. Böylece cildin yaşlanmasını engeller, kalıcı bir nem oluşturur.
Susam yağı e vitamini yanında sesamol, sesamin ve sesamolin adı verilen çok güçlü antioksidan bileşikler bulunduruyor buda bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
.

SUSAM YAĞININ BİLİNEN BAZI FAYDALARI

  • Cilt sorunlarına karşı iyi gelir.
  • Susam yağı kaliteli bir masaj yağı dır.
  • Bünyesinde bulunan lesitin, beyin ve sinir hücreleri için faydalıdır.
  • tohum yağlarının Vücutta kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede yardımcı olduğu biliniyor.
  • Gaz gidericidir, kabızlığa iyi gelir.
  • Yorgunluğa ve halsizliğe karşı enerji ve güç veriyor.
  • Mantar ve enfeksiyonlara karşı yararlıdır.
  • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.
  • Nasırlarda kompres olarak kullanılır.
  • Romatizmaya karşı iyi gelir.
  • Öksürüğü giderir.

    yardımcı olur.

    Susam yağı nasıl kullanılır :
    Doğal yağlar vücuda direk olarak alınabileceği gibi mezelerin üzerine dökülmek veya bal ile karıştırılmak suretiyle ağız yoluyla alınır.
    Ilık banyoda vücuda sürülüp bekletilmesi ve duş alınması halinde vücudu nemlendirir. Deriyi besler.
    Dikkat edilmesi gereken nokta yağa alerjisi olanların kullanmaması gerektiği ve bu tür soğuk proses ürünlerin ısıtılmadan tüketilmesidir.
    Gün içerisinde bir meyva kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
    İlk kullanımlarda yağın kendine has kokusu olsa da çabuk alışılmaktadır.
    Gaz yapması halinde kimyon serpeleyerekde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

    Not: Ürünlerimiz sağlıklı yaşam için gerekli olup ilaç değildir.

    ÜRÜN BİLGİLERİ
    Miktar : 250 ml. (± 5 ml.)
    Garanti Süresi : 3 Ay


  • m: *

  • Nerden Yorum
    27-05-2010 10:45:42 Yorum ....
    14.04.2010 22:39:00süper susam yağı çok faydalı benim nazarımda kıymetli bir yağdır bütün bilinen faydalarının yanısıra saçlarada iyi geldiğini biliyorum

    ece kalaycıoğlu

    ...

    Bonus Taksit
    Taksit Vade Toplam
    2 x 9.24 TL %3 18.49 TL
    4 x 4.80 TL %7 19.21 TL

    Reklam

    Sepetiniz  

    (boş)
    Sayfayi Paylas

    Haber bülteni

       
    ,